Rozdiel medzi povrchovou úpravou pieskovaním a otryskaním

    Diely na tlakové liatie zo zliatiny hliníka, súčasti na tlakové liatie zo zliatiny zinku, zvyčajne po otryskaní brokom alebo otryskaním pieskom, sú tiež relatívne bežnou povrchovou úpravou.
     Účinnosť vystrelenia strely je vysoká, ale budú existovať mŕtve uhly, zatiaľ čo otryskávanie pieskom je flexibilnejšie, ale spotreba energie je veľká.
     Pieskovanie využíva na výrobu energie vysokotlakový vietor, zatiaľ čo otryskávanie obvykle používa vysokorýchlostný rotačný zotrvačník na hádzanie oceľovej drviny vysokou rýchlosťou.
     Kvalita povrchu odliatku získaného brokovaním nie je tak dobrá ako pieskovanie, ale je ekonomická ako pieskovanie. Okrem toho je možné odstrániť časť piesku, ktorý je obtiažne čistiteľný, a pieskovanie nie je možné.
     Pieskovanie a brokovanie sú dva rôzne procesy povrchového kalenia. Tvrdosť pieskovania je nižšia ako tvrdosť pieskovania a použité nástroje sú rôzne!
     Tryskanie a tryskanie sú rozdielom medzi dvoma druhmi rozprašovacích médií, efekt je samozrejme odlišný; pieskovanie je jemnejšie, ľahko ovládateľné precíznosť a rovinnosť; shot peening je ekonomickejšie a praktickejšie, ľahko ovládateľný efekt a náklady, môže ovládať priemer železa shot Pre kontrolu efektu striekania.

      Po prvé, charakteristika tryskania

     1. Kovové alebo nekovové projektily sa môžu ľubovoľne používať na splnenie rôznych požiadaviek na čistenie povrchu obrobku.

    2. Flexibilita čistenia je veľká, ľahko sa čistí vnútorný a vonkajší povrch zložitých obrobkov a vnútorná stena potrubných tvaroviek a nie je obmedzený miestom a zariadenie sa môže umiestniť v blízkosti veľmi veľkých rozmerov. obrobok;

    3. Štruktúra zariadenia je jednoduchá, investície celého stroja sú menšie, opotrebiteľné časti sú menšie a náklady na údržbu sú nízke.

    4. Musí byť vybavená vysoko výkonnou vzduchovou kompresorovou stanicou, spotrebovaná energia je vyššia pri rovnakom čistiacom účinku.

    5. Čistenie povrchu je náchylné na vlhkosť a ľahko hrdzavé.

    6. Účinnosť čistenia je nízka, počet operátorov je vysoký a pracovná náročnosť je vysoká.

    Po druhé, vlastnosti trhacích prác

    1. Vysoká účinnosť čistenia, nízka cena, málo operátorov, ľahko mechanizovateľné, vhodné pre hromadnú výrobu.

    2. Stlačený vzduch sa nepoužíva na urýchlenie projektilu, takže nie je potrebné zriadiť vysokovýkonnú kompresorovú stanicu a čistený povrch je bez vlhkosti.

    3. Slabá flexibilita, obmedzená miestom, je čistiaci personál trochu slepý a na povrchu obrobku je ľahké vytvárať slepé miesta.

   4. Štruktúra zariadenia je zložitá a existuje veľa opotrebiteľných častí, najmä diely, ako sú čepele, sa rýchlo opotrebujú, doba údržby je vysoká a náklady sú vysoké.

   5. Vo všeobecnosti nie je možné použiť ľahké a malé projektily. Ako všetci vieme, povrch veľkých oceľových odliatkov je veľmi dôležitý, čo súvisí s kvalitou vzhľadu hotových oceľových odliatkov. Zlievareň obyčajne používa na čistenie povrchu odlievanej ocele tryskanie, tryskanie alebo pieskovanie.

    Shot peening, úprava povrchu s brokovaním má výhody veľkej nárazovej sily a zjavného čistiaceho účinku. Nevýhodou je to, že otryskanie plechového obrobku je ľahké obrobok deformovať a oceľová strela zasiahne povrch obrobku a deformuje kovový substrát. Shot peening je proces spevňovania povrchu bežne používaný v továrňach. Má jednoduché vybavenie, nízke náklady, nie je obmedzené tvarom a polohou obrobku a je ľahko ovládateľné, ale pracovné prostredie je zlé. Striekanie guľôčok sa bežne používa na zlepšenie mechanickej pevnosti a odolnosti opotrebenia odliatkov, odolnosti proti únave a korózii atď. Môže sa tiež použiť na matovanie povrchov, odstraňovanie okovín a elimináciu zvyškového namáhania odliatkov. Rozdiel medzi otryskávaním a otryskávaním využíva ako silu vysokotlakový vietor alebo stlačený vzduch, zatiaľ čo otryskávanie zvyčajne hádže oceľový piesok vysokou rýchlosťou s vysokorýchlostným rotačným zotrvačníkom. Účinnosť tryskania je vysoká, ale budú sa vyskytovať slepé uličky a tryskanie je flexibilnejšie, ale spotreba energie je veľká. Aj keď tieto dva procesy majú odlišnú dynamiku vstrekovania a metódy, všetky sú zamerané na vysokorýchlostný dopad na obrobok. Účinok je v podstate rovnaký. V porovnaní s tým je brokovanie jemnejšie a ľahšie ovládateľné presnosť, ale účinnosť nie je taká vysoká ako pri tryskaní. Malý obrobok, otryskanie brokom je ekonomickejšie, ľahko kontrolovateľná účinnosť a náklady, môže regulovať účinok rozstrekovania regulovaním pevnosti pelety, ale bude existovať mŕtvy uhol, vhodný na dávkové spracovanie jedného obrobku.


Čas zverejnenia: máj-20-2019

ផ្ញើសាររបស់អ្នកមកយើង៖

សរសេរសាររបស់អ្នកនៅទីនេះហើយផ្ញើវាទៅឱ្យពួកយើង
កម្មវិធី WhatsApp លើបណ្តាញជជែកកំសាន្ត!