Која е важната компонента за пренос на машината за распрснување на шут?

производител на машина за уништување на челични плочи-челик-4

Преку безбедносните технички побарувања на машината за распрснување на типот шут, прицврстувачите на сидро често се прегледуваат и не смеат да бидат лабави, одвоени или скршени. Секојдневно проверувајте го куќиштето на менувачот и топлината на лежиштето не смее да го надмине дозволениот пораст на температурата. Кога температурата ја надминува собната температура од 40 ° C, треба да се провери дали лежиштето е оштетено, дали е неправилно инсталирано или немање маст за подмачкување, дали времето на оптоварување е предолго и дали операцијата е заглавена или не. Проверете ја областа за подмачкување.

На почетокот на употребата на машината за размалување шут, маслото за подмачкување треба да се заменува на секои три месеци, а резервоарот треба да се чисти за да се отстранат металните струготини и да се заменат еднаш на секои шест месеци до една година. Маслото за подмачкување не смее да протекува, а количината на масло треба да биде умерена. Слушајте го звукот на решетката на менувачот. Ако бучавата е преголема или има абнормално влијание, потребно е да се проверат вратилото и менувачот за оштетување.

Проверете го куќиштето на менувачот и вратилото со магнетно или ултразвучно откривање на мааната и откријте дека пукнатината на машината за распрснување на шут преку тип треба да се замени навреме. Школка не треба да се деформира или испука.


Време на објавување: јули-22-2020 година

Испратете ја вашата порака до нас:

Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас
WhatsApp Онлајн Chat!